SOS Alt Penedes

Famílies, docents i alumnes per un ensenyament públic i de qualitat

SOS Alt Penedès presenta una moció al ple de juliol de l’Ajuntament de Vilafranca

Moció que presenta la plataforma SOS Alt Penedès, en defensa de l’ensenyament públic, per tal que sigui discutida al ple de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès del proper dimarts, 23 de juliol.

Donat que el dret a l’educació es troba recollit en la Declaració Universal dels Drets Humans.

Donat que les retallades i polítiques d’austeritat tan agressives que estan imposant, tant el govern espanyol com la Generalitat de Catalunya, suposen un greu incompliment d’aquest dret.

Donat que les legislacions que s’estan desenvolupant (LOMCE i LEC) representen un canvi de model essencialment ideològic que carrega contra els valors de l’escola pública: educació catalana, gratuïta, universal i democràtica; equitat i igualtat d’oportunitats; ensenyament científic i laic (sense adoctrinaments); coeducació, cohesió social i inclusió.

Atès això, la plataforma SOS ensenyament públic Alt Penedès demana que el ple municipal aprovi el següent:

1. Rebutjar la Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE).

2. Traslladar al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya la necessitat d’implantar una moratòria de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) fins que no sigui reestudiada pel conjunt dels agents educatius, en especial els de l’ensenyament públic, amb la possibilitat que sigui reformulada en termes de garantia d’equitat i participació democràtica.

3. Rebutjar les retallades pressupostàries i exigir que tothom obtingui els recursos necessaris per al seu desenvolupament educatiu, començant per les famílies amb menys recursos.

4. Defensar un ensenyament públic que contribueixi a la cohesió social i garanteixi la igualtat d’oportunitats. Un sistema educatiu laic, coeducatiu, participatiu i democràtic, que atengui la diversitat i que treballi per superar les desigualtats socials.

5. Fer arribar l’acord de ple al Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i al Ministerio de Educación, Cultura i Deporte del Gobierno de España.

SOS Alt Penedès

Alt Penedès, 11 de juliol de 2013

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: