SOS Alt Penedes

Famílies, docents i alumnes per un ensenyament públic i de qualitat

La Fura – 10/12/2012

Unes 500 persones es concentren a Vilafranca a favor del català com a llengua vehicular a l’escola
10/12/2012 – 19:54
Unes 500 persones s’han concentrat aquest dilluns a la tarda a la plaça de la Vila de Vilafranca en l’acte de protesta convocat per Òmnium Cultural de l’Alt Penedès i Som Escola, en protesta pel nou atac del govern espanyol en contra del sistema educatiu de Catalunya, que posa en risc el model d’immersió lingüística a Catalunya.
La Síndica de Greuges de Vilafranca, Glòria Valeri, ha estat l’encarregada de llegir el manifest unitari redactat per Òmnium Cultural. Ha començat explicant que l’acte es feia coincidint amb el Dia Mundial dels Drets Humans. Tot seguit, ha reclamat que la llengua catalana “ocupi el lloc que li correspon a les escoles i que sigui llengua vehicular de l’ensenyament”, en tant que “element clau de país”.
El manifest aposta per un ensenyament trilingüe però amb el català com a llengua vehicular, i no relegada a una assignatura opcional de tercera categoria, com pretén el projecte del ministeri espanyol, que la considera quarta llengua del sistema educatiu, per darrera del castellà i de dues llengües estrangeres.
Valeri també ha dit que “separar els alumnes per raons lingüístiques és un greu error” que pot causar “fractura social”, aparcant un model educatiu amb 34 anys de vigència que és modèlic i que ha estat aplaudit internacionalment.
Per acabar, la síndica ha demanat al Govern de la Generalitat que no cedeixi ni un pam davant la “contrareforma educativa i retrògrada” impulsada pel ministre Wert, i ha acabat reclamant que “per un país de tots, l’escola en català!”.
La lectura del manifest ha finalitzat amb un fort aplaudiment de les persones presents a la plaça, el cant dels Segadors i crits d’independència. A la plaça hi havia estelades, algunes pancartes de protesta fetes per professorat de Vilafranca. Hi han assistit l’alcalde Pere Regull, el president comarcal Francesc Olivella, i nombrosos dirigents i representants locals i comarcals, principalment de partits com CiU, ICV, ERC i la CUP.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: